Skip til hoved indholdet
 • Råderet

  Vil du lave nyt badeværelse, forbedre din bolig, lægge nyt gulv eller sætte hegn op i haven?

 • Vedligehold din bolig

  Din bolig har en vedligeholdelseskonto, du kan bruge til at istandsætte boligen.

 • Installationsret

  Vil du installere hårde hvidevarer som fx opvaskemaskine?

Læs BL's folder om råderet

Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv har indflydelse på, hvad der skal ændres i boligen. Man skal bare altid huske at tale med boligorganisationen om sine ønsker, inden et arbejde påbegyndes!

Gode råd


 • Denne folder er tænkt som en hjælp til dig i forbindelse med den daglige rengøring og vedligeholdelse af din bolig. Det er nemlig vigtigt, at boligens forskellige materialer, installationer og overflader behandles korrekt, så de får længst mulig levetid og fungerer bedst muligt.


  I folderen finder du under de enkelte afsnit anvisninger på, hvordan boligens forskellige bestanddele behandles korrekt. Folderen er opdelt i afsnit om henholdsvis den daglige rengøring og den mere omfattende vedligeholdelse. Vær i den forbindelse opmærksom på, at nikotin sætter sig på alle indvendige overflader. Det er derfor meget vigtigt, at rum, hvor der ryges meget, rengøres og vedligeholdes hyppigere end rum, der ikke er udsat for røg.


  I Ringgården har vi den såkaldte B-ordning. Det vil sige, at Ringgården i boperioden sørger for boligens indvendige vedligeholdelse med hvidtning, maling, tapetsering og gulvbehandling. Udgifterne dækkes af boligens vedligeholdelseskonto, som lejeren indbetaler til. Vedligeholdelse udføres på lejerens foranledning af udlejeren eller lejeren, og skal foretages så ofte, at boligen ikke forringes, bortset fra almindeligt slid og ælde.


  Bemærk: der kan være forskellige regler for anvendelse af vedligeholdelseskontoen i de enkelte afdelinger. Det er derfor vigtigt, at du læser afdelingens vedligeholdelsesreglement.

   

  Læs mere: 
  Hvordan vedligeholder jeg min bolig?

 • Læs vores folder med gode råd til istandsættelse.

  Ti gode råd til istandsættelse

Log ind på MinSide

Her kan du logge ind på MinSide og skyde genvej til information, hjælp og service.

 • Din afdeling

  Søger du information om din afdeling, om regler og husorden, om aktiviteter eller om beboerdemokratiet, så har vi samlet det hele på siden her.

 • Har du andre spørgsmål?

  Hvis du har spørgsmål vedrørende din lejekontrakt, husleje eller andet om dit lejemål, kan du altid kontakte Administration.

 • Er du lige flyttet ind?

  Hvis du lige er flyttet ind i dit nye hjem, har du sikkert mange spørgsmål, både om boligen, din boligafdeling og boligselskabet. Vi har samlet en masse nyttig information til dig her.