Skip til hoved indholdet

Foreningens formål var at opføre billige lejligheder til mindrebemidlede, børnerige familier og samtidig bringe beskæftigelse for de dengang mange ledige håndværkere. 

Afdeling 1 blev opført i 1938 på ny-udstykkede arealer på Tage-Hansens Gade 27-33, Vestre Ringgade 72-82 og Thomas Nielsens Gade 4-6. De første lejere rykkede ind i 1940 i - for den tid - moderne lejligheder med eget toilet og bad i kælderen. 

Siden da er det gået slag i slag, og i dag omfatter Ringgården 47 afdelinger med ca. 4.000 boliger.

Ringgården er født af ønsket om at bygge nye, større, lyse og prisbillige boliger til familier. Boligerne afspejler de perioder, de er bygget i, men et af Ringgårdens mål er at bygge boliger, som er bedre end dem, vi byggede sidste år, og som tilpasser sig skiftende tider og nye behov. 

Vi bygger boliger til alle.
Martin Hersom Bien , - direktør

I de senere år har der været stort fokus på klima og bæredygtighed både i omverdenen og også i Ringgården. Endnu et mål for Ringgården er at fortætte med at udvikle os i en mere grøn og bæredygtig retning, både når vi bygger nyt, men også i dagligdagen i vores afdelinger.

Det kan du læse mere om under Vores grønne profil.

  • 75 år

    Boligforeningen Ringgårdens 75 års jubilæum blev fejret 27. september 2013 med blandt andet et jubilæumsskrift.

    Jubilæumsskriftet er en refleksion over de mange års begivenheder og historier. Ringgårdens historie afspejler ligeledes 75 års udvikling i og af Danmarks næststørste by, hvilket på en fascinerende måde skildres i tidligere chefredaktør Jens Kaisers historiske redegørelse ”Rejsen i Ringgården”.

    Redegørelsen er baseret på forfatterens store viden og interesse for byens historie, her krydret med ”vidneudsagn” fra beboere og ansatte.

    Læs mere