Skip til hoved indholdet

Alle vores boliger bliver udlejet efter venteliste, hvor det er ens anciennitet og evt. fortrin, som afgør ens placering på ventelisten.

Alt efter om du søger en familiebolig eller en ungdomsbolig, så er det forskellige steder du skal søge. 

Det er sjældent, vi har nogle boliger uden nogen på ventelisten, men hvis vi har nogle, så vil de blive lagt op på boligportal.dk.

Ønsker du en bolig med kort ventetid, kan du søge inde på AARHUSbolig.dk og benytte dig af filtrene "Ledige boliger nu" og "Kort ventetid".

Om boligsøgning


 • En familiebolig er, hvad man i daglig tale vil betegne som en almindelig bolig. Det kan være alt fra en 1-værelses lejlighed til et 5-værelses gårdhavehus; altså findes der familieboliger til hvert et behov.
  Alle kan flytte ind i en familiebolig, der er ingen krav til studieaktivitet, minimumsstørrelse på husstanden eller andet. Man kan dog i enkelte afdelinger få fortrin, som kan gøre, at man kommer længere frem i køen.

  Læs mere om fortrinsret

 • Ungdomsboliger/studieboliger er til personer under uddannelse. Det er Kollegiekontoret i Aarhus, der udlejer de fleste ungdomsboliger på UngdomsboligAarhus.dk

  Ungdomsboliger er oftest både mindre og billigere end familieboliger, og man skal kunne dokumentere, at man er under uddannelse, for at bo i en ungdomsbolig. 

  Læs mere om ungdomsboliger hos Ringgården

  Læs mere om søgning af ungdomsbolig

 • Alle almene boligforeninger i Aarhus, tilbyder hver fjerde ungdomsbolig og hver syvende familiebolig til Aarhus Kommune. Disse boliger kan kommunen så tilbyde de lejere, som står på deres akutventeliste.

  Det er kommunen, der står for udlejning og tildeling af akutboliger og ikke boligorganisationen. 

  Læs mere om akutboliger ved en akut og uforudset hændelse

  Læs mere om akutboliger ved et akut og socialt boligproblem

 • Din placering på ventelisten kan påvirkes af nogle få faktorer. 
  Læs om ventelisten på AARHUSbolig.dk

  Anciennitet
  AARHUSbolig.dk, afhænger ens placering af ens anciennitet. Det vil sige, jo før du blev meldt ind, des bedre er din placering.

  Beboerfortrin
  Når du har boet hos en almen boligorganisation i ét år, vil du også få beboerfortrin. Dette betyder, at du har et fortrin til hver anden bolig i boligorganisationen. Beboerfortrinet er bedst i egen afdeling og næstbedst i resten af boligorganisationens afdelinger.

  Fortrin
  Udover anciennitet og beboerfortrin, så findes der også andre fortrin i visse afdelinger, hvis man eksempelvis er i arbejde eller studerende.
  Læs mere om fortrin

  Der findes ikke andre muligheder for at komme foran på ventelisten.

 • Familieboliger søges på AARHUSbolig.dk, hvor det koster et mindre beløb årligt, for at stå skrevet op. På AARHUSbolig.dk kan du søge bolig hos alle almene boligorganisationer i Aarhus og omegn.

  Ungdomsboliger søges på UngdomsboligAarhus.dk
  Det er gratis at være skrevet op, og du kan søge ungdomsbolig på tværs af alle boligorganisationer i Aarhus og omegn.  

Find bolig nu


 • Jeg har brug for en familiebolig

  Søg din nye familebolig

 • Jeg har brug for en ungdomsbolig

  Søg din nye ungdomsbolig

 • Jeg har brug for en bolig her og nu

  Haster din boligsøgning, kan du søge akutbolig hos Aarhus Kommune