Boliggarantibevis


I forbindelse med fraflytning kan du købe et boliggarantibevis, som en form for sikkerhedsnet, hvis du ønsker at fraflytte din bolig for at prøve noget nyt – hvad enten du ønsker at flytte sammen med en kæreste, flytte efter nyt job i anden by eller land eller afprøve drømmen om at bo fast i sommerhuset. Det er et godt alternativt til fremleje, hvor du stadig står med hele ansvaret for boligen. Med beviset i hånden springer du forrest i køen, hvis du vil tilbage til dit boligområde.

Boliggarantibeviset gælder i tre år og koster 900 kr.

 Du kan købe et boliggarantibevis, hvis

  • du bor i en familiebolig eller seniorbolig (ikke ungdomsbolig, ældrebolig eller værelse)
  • du betaler det inden fu flytter fra boligen – dvs. senest på dagen for fraflytningssynet
  • hele din husstand flytter.

 

Køb af boliggarantibevis

Hvis du ønsker at købe et boliggarantibevis og du opfylder ovenstående krav, skal du overføre kr. 900,- til AARHUSbolig på kontonummer: 3627 4620210099 senest den dag der er fraflytningssyn. Husk at påføre dit brugernummer til AARHUSbolig på overførslen.


Sådan bruger du beviset

Beviset gælder tre år og er det ikke indløst inden 3-års periodens udløb bortfalder boliggarantien. Boliggarantibeviset giver dig ret til tre boligtilbud. Kontakt din boligorganisation, når du vil flytte tilbage. Inden tre måneder får du tilbud en tilsvarende bolig – dvs. en bolig med samme antale rum eller af tilsvarende størrelse (+/- 10m2). Der tages ikke hensyn til etage, indvendige trapper og husdyrstilladelser.

I afdelinger, som er omfattet af fleksibel udlejning, skal dokumentationskravene være opfyldt for at tildeling med boliggarantibevis er mulig. Der skal selvfølgelig være en ledig bolig, og der søges i prioriteret rækkefølge:

  1. I den afdeling, hvor du boede før. Hvis ikke muligt,
  2. i en anden afdeling, med samme postnummer, i den boligorganisation du flyttede fra. Hvis ikke muligt,
  3. i en anden AARHUSbolig-afdeling med samme postnummer. Hvis ikke muligt,
  4. i en anden AARHUSbolig-afdeling i et tilstødende postnummerområde.