• Her er du:  
  • Forside / 
  • Om os / 
  • 75-års jubilæumsskrift

75 års jubilæumsskrift

Boligforeningen Ringgårdens 75 års jubilæum blev fejret den 27. september 2013 med blandt andet et jubilæumsskrift.

Jubilæumsskriftet er en refleksion over de mange års begivenheder og historier. Ringgårdens historie afspejler ligeledes 75 års udvikling i og af Danmarks næststørste by, hvilket på en fascinerende måde skildres i tidligere chefredaktør Jens Kaisers historiske redegørelse ”Rejsen i Ringgården”. Redegørelsen er baseret på forfatterens store viden og interesse for byens historie, her krydret med ”vidneudsagn” fra beboere og ansatte.

Journalist Stig Olesens tre små muntre historier, delvist baseret på egne erindringer, udgør punktnedslag, der efter vores opfattelse supplerer den historiske skildring på en humoristisk og afslappet facon, hvilket på mange måder afspejler den ånd, som har hersket og stadigvæk hersker i vores boligforening.

Vi har bevidst ønsket at udgive et jubilæumsskrift renset for egen selvforherligelse og selvhøjtidelighed.
Derfor er kun forordet forfattet af boligforeningens ledelse. På denne måde har vi ønsket at udtrykke, at vi betragter os selv som en lille smule utraditionelle og med en rimelig distance til det ”glorværdige” i vores boligforenings lange historie.

Vi håber, at du som læser vil hygge dig sammen med de mange muntre historier fra vores lange liv. Dog må det erindres, at selvom tidens fylde har lagt sit milde skær over mange af episoderne, så har de fleste bund i ganske alvorlige begivenheder, som datiden ikke betragtede som særligt morsomme. Som Piet Hein udtrykte det: ”Den, som kun tager spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt.”


Her kan du læse vores jubilæumsskrift som e-bog (hvilket kræver flash) eller som pdf.