Skip til hoved indholdet

Biodiversitet ind ad bagdøren

Gå tilbage

Tænk stort og grib muligheden

I efteråret 2021 undersøgte Ringgårdens biodiversitetsgruppe muligheden for at søge ekstern finansiering til biodiversitet og vilde områder.

Vores varmemester i område 6 - Christoffer - fandt nogle relevante fonde og kontaktede Miljøstyrelsen for at høre, hvad der skulle til for at søge EU-Life puljen på svimlende 1 million euro.

Svaret var, at vi selv skulle levere det, der svarede til 40 pct. oveni, hvilket på ingen måde kunne gå op med Ringgårdens driftsbudget, og idéen blev droppet til fordel for en lille pulje fra Nordea-fonden på 10.000 kr.

Samtidig havde Aarhus Kommune også fået øje på den lukrative pose penge i EU-Life og var i fuld gang med at udarbejde en ansøgning. Da de i slutspurten deltog i et møde med Miljøstyrelsen, gik det op for dem, at de i ansøgningen manglede en boligforening som samarbejdspartner.

En af mødedeltagerne fra Miljøstyrelsen kunne huske at have talt med en medarbejder fra Boligforeningen Ringgården om selvsamme pulje… og så gik det stærkt. Aarhus Kommune kontaktede os og efter et par dages intensiv frem- og tilbageskrivning af vores bidrag til ansøgningen, var den klar og blev sendt afsted lige inden fristens udløb.

Sidst i oktober kom den gode nyhed. Aarhus Kommune har fået tildelt 13 millioner kroner fra EU-puljen og bidrager selv med ni millioner kroner til projektet, som Ringgården er en del af. Vi glæder os til at komme i gang med det spændende projekt og få sat ild til processen med at styrke biodiversiteten i vores boligområder.

Varmemester Christoffer greb muligheden!