Pressearkiv

Her finder du et lille udsnit af aktiviteter omkring Boligforeningen Ringgården i medierne. Vores mål er at opbygge et pressearkiv. Nyhederne præsenteres med et kort resumé, og hvis der er mulighed for at linke til hele artiklen, så gør vi det. BOLIGENs anmelder, arkitekt Nathan R. Muelas, har besøgt Vulkanen (afd. 37) på Aarhus Havn. Det er der kommet en meget positiv anmeldelse ud af, Vulkanen har beliggenhed, arkitektur og anvendelse, skriver han. Du kan læse anmeldelsen her.

  

Alt er udsolgt 

Stiften.dk 14. marts 2017

Alt er udlejet i Ringgårdens nyeste afdeling, Bakkehusene. En spørgeundersøgelse blandt de kommende beboere viser, at det især er børnefamilier, der bliver pionére på Lisbjerg Bakke. 

Læs her

 

  

Grå ghetto bliver til grøn oase 

JP Aarhus 3. marts 2017

Det er efterhånden et stykke tid siden et stort flertal af beboerne stemte JA til renovering af 190 boliger i Ringgårdens afd. 20 på Trige Parkvej. Nu har Ringgården endelig fået grønt lys til at renovere seks boligblokke, og det glæder vi os til.

Læs her

 

  

Ringgården bygger ved Botanisk Have

Stiften.dk 15. dec 2016

Ringgården vinder konkurrence om nybyggeri på Saltholmsgade på grunden, der i dag rummer Børnenes Hus og Skytternes Hus ved Botanisk Have. Der skal opføres ca. 40 familieboliger med facade ud mod Hjortensgade.

Læs her

 

 

   

På Vulkaner i Aarhus Havn

Boligen nr. 2 2016

BOLIGENs anmelder, arkitekt Nathan R. Muelas, har besøgt Vulkanen (afd. 37) på Aarhus Havn. Det er der kommet en meget positiv anmeldelse ud af, Vulkanen har beliggenhed, arkitektur og anvendelse, skriver han. Du kan læse anmeldelsen her.

Læs her

 

  

boligforeninger toG første spadestik i Lisbjerg

Stiften.dk 19. oktober 2015

Anlæggelsen af den nye by i Lisbjerg er nu gået i gang. Boligforeningerne AL2bolig og Ringgården tog 19. oktober det første spadestik til de allerførste boliger i byen.

Læs her

 

  

De første nybyggere i gangs i NY BYDEL 

Stiftstidende 20. oktober 2015

De længe ventede første byggerier i Lisbjerg blev officielt sat i gang mandag den oktober. 

 

  

ny bydel spadestik i lisbjerg

JP aarhus 20. oktober 2015

Det første spadestik til ny bæredygtig bydel på Lisbjerg Bakke blev taget mandag af de to boligfopreninger AL2bolig og Ringgården i fællesskab. 

 

  

Trige-bebyggelse siger ja til stor renovering 

Aarhus Stiftstidende 9. oktober 2015

Stort flertal i Ringgårdens afd. 20 har sagt ja til stor renovering.

 

 

  

Ringgården gør det igen

BLboligen.dk 3. september 2015

Boligforeningen Ringgårdens ungdomsboligbyggeri, ”Vulkanen”, på Aarhus Havn har vundet den australske pris ’2015 International Architecture Awards for Residential Architecture’.

Læs her

 

  

VULKANEN VINDER INTERNATIONAL Arkitekturpris

Stiften 2. september 2015/netavisen

Tirsdag fik Vulkanen den prestigefyldte australske pris »2015 International Architecture Awards for Residential Architecture«. Dertil kommer nomineringen til  til »Jørn Utzon Award for International Architecture 2015«.

Læs artiklen her

 

  

Lisbjerg får nye boligområder i 2016

JP Aarhus den 13. januar 2015

I følge indstillingen fra magistraten til Aarhus Byråd efter møde mandag er der nu endelig lys forude i forhold til Ringgårdens afd. 38 på Lisbjerg Bakke. Første spadestik forventes at blive taget i august.

I dagens JP Aarhus kan du læse "Lisbjerg får nye boligområder i 2016"

 

  

På vej mod en by i ubalance

JP Aarhus den 9. januar 2015

Læserbrev af Ringgårdens direktør,
Palle Jørgensen

Ringgårdens direktør, Palle Jørgensen, frygter et Aarhus i ubalance, hvis ikke byrådet giver de almene boligforeninger muligheder for at bygge nyt. Derfor har han forfattet et læserbrev som er bragt i dagens udgave af JP Aarhus. 

Se læserbrevet her

 

  

Trigeparken

19. november 2014

Offentliggørelse af rapporten 
"FLERTALSBEFOLKNINGER I EUROPAS UDSATTE BOLIGOMRÅDER - Aarhus"
hvor Trigeparken er i centrum

P4 Morgen:
Indslag med rapportens to forfattere og formand i Trigeparken Teddy Weinreich
(starter 1 time og 14,5 minutter inde i programmet)

De unge må næsten kede sig...
Artikel i JP Aarhus fra Trigeparken:

Jacob Bundsgaard kritiserer ghettolisten
Artikel JP Aarhus:

Den almene sektor under pres
Kronik trykt som læserbrev i JP Aarhus

TV2 Østjylland
Bl.a. interview med Teddy Weinreich

 

 


  

VULKANEN  I Australsk
arkitektur magasin 

AA jul/aug. 2014

Der en logisk forklaring på, at Vulkanen (afd. 37) optræder i et australsk arkitekturtidsskrift, nemlig at det lille australske arkitektfirma Terroir, som var med i totalentrepriseteamet bag Vulkanen, har slået på trommer i hjemlandet. 


Du kan læse hele artiklen på det australske magasins hjemmeside.

 

 


 

vulkanen præsenteres i malermestrernes blad

DeFarver nr. 75 - Forår 2014

Citat fra artiklen i magasinet DeFarver:
"Boligforeningen Ringgården har fundet de stærke pangfarver i gul, orange og rød frem i sit nye seksetagers byggeri for unge på de nye havnearealer i Aarhus"

Du kan læse artiklen med de mange farvestrålende fotos her - på side 32 i bladet

 

 


  

hehledsplan vedtaget med stort flertal

Lokalavisen den 11. marts 2014

På ekstraordinært afdelingsmøde den 4. marts 2014 vedtog beboerne i Trigeparken ny helhedsplan for de næste fire år.

Læs artiklen her - på side 2 i avisen

 

 


 

Formand for afd. 19 udtaler sig til lokalavisen

Lokalavisen den 4. marts 2014

Afdelingsformand i Ringgårdens afd. 19 har udtalt til Lokalavisen: "Helhedsplanen har været en fiasko"

Læs artiklen her

 

 


   

Første boliger på vej til ny bydel 

Jyllands-Posten Aarhus

27. januar 2014

Vinderteamet der skal opføre det første boligprojekt i den nye bydel på Lisbjerg Bakke er nu fundet. Bygherre er Boligforeningen Ringgården som opfører ca. 45 familieboliger og sandsynligvis nogle få ungdomsboliger.

Læs artiklen her

 

 

 


  

Hæder til Aarhus’ vulkan

byggecentrum.dk den 2. oktober 2013

Byggeriet Vulkanen på Aarhus Havn vinder kommunens arkitekturpris for godt og smukt nybyggeri, og slår dermed både Isbjerget og Lighthouse

Læs hele artiklen her

 

 


 

Vulkan på Aarhus Havn præmieret

building-supply.dk
den 2. oktober 2013

I konkurrence med byggerierne Isbjerget, Lighthouse og Grundfos Kollegiet gik Aarhus Kommunes Arkitekturpris til Vulkanen, et af Boligforeningen Ringgårdens ungdomsboligbyggeriet på Aarhus Havn.

Læs hele artiklen her

 

 


 

Vulkanen får byens arkitekturpris

estatemedia.dk
den 2. oktober 2013

Vulkanen, det mindste af Boligforeningen Ringgårdens to ungdomsboligbyggerier på Aarhus Havn, får Aarhus Kommunes arkitekturpris.

Læs hele artiklen her

 

 


 

Pris til vulkanen

Jyllands-Posten.dk
den 30. september 2013

Vulkanen skiller sig ikke kun ud som et af havnebyens mindste byggerier. Nu får det papir på at skille sig ud rent arkitektonisk. Sammen med to andre byggerier får ungdomsboligbyggeriet tirsdag overrakt Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2013.

»Selvom man er lille, kan man godt tænke stort,« hedder det sig i kommunens præmieringshæfte.

Læs hele artiklen her

 

 


  

Attraktive boliger

JP Aarhus, lederen 
den 21. september 2013

Ringgårdens er en aarhusiansk boligforening, der næppe kan regnes blandt de almindelige. Den er heller ikke blandt de største i byen, men har alligevel stor betydning. Ringgården er nemlig rede til eksperimenter både med boligformer, materialer, energi og bæredygtighed.

Læs hele lederen her

 

 


 

Vulkan i aarhus

Jyllands-Posten.dk
den 23. september 2013

Af Jonas Hvid

Havnebyens mindste hus er netop blevet døbt Vulkanen. Dermed står bygningen med 50 ungdomsboliger ikke blot størrelsesmæssigt i skærende kontrast til nabogiganten med det kuldevækkende navn Isbjerget.

Det ildspruttende navn har beboerne selv fundet på i modsætning til havnebyens øvrige navne på bygninger som Light House, Z-huset og Grundfoskollegiet, som bygherrerne selv har fundet på. Tre beboere har foreslået Vulkanen i en konkurrence, som en dommerkomite nu har afgjort.

Læs hele artiklen her

 

 


 

kæmpe ekstraregning for boligrenovering

Århus Stiftstidende
Fredag den 26. juli 2013

Af Morten Svith

Renoveringen af Ringgårdens seks boligblokke på Vestre Ringgade har ligget bomstille siden januar. Årsagen er økonomiske uenigheder mellem Ringgården og nedrivnings- og betonentreprenøren Jorton A/S, som for et halvt år siden fik Jorton til at forlade byggepladsen, hvor to blokke mangler at blive bygget færdig. Siden har byggeprojektet været en sag for jurister, men Ringgårdens direktør Palle Jørgensen forventer, at der kommer gang i byggeriet igen i løbet af en måned. Han fortæller også, at næsten alt der kan gå galt, er gået galt. Blandt andet er et par af underentreprenørerne gået konkurs undervejs, ligesom de 70 år gamle bygninger gemte på hemmeligheder der har fordyret og forsinket byggeriet. Men værst af det hele har været det elendige samarbejde mellem de to hovedentreprenører.  Men på trods af alle problemerne, fortryder han ikke at boligforeningen gik i gang med den omfattende renovering. Resultatet bliver helt ekstraordinært og hvis alt går godt er renoveringen gennemført om ca. et år. Selv om projektet bliver 50 mio. dyrere end forventet, kommer det ikke til at smitte af på den husleje, beboerne i de 142 boliger skal betale. Projektet er nemlig af Landsbyggefonden udpeget som et demonstrationsprojekt der skal vise vejen for, hvordan man kan renovere ældre boligforeningsbebyggelser. Og Landsbyggefonden har nu bevilliget nye lån til at dække de mange ekstraudgifter på grund af problemerne undervejs.

 

 


 

200.000 boliger får skattechok

Lejerne skal også betale
Ekstrabladet Onsdag den 17. april 2013

Også lejerne i de almene boligforeningerne rammes. Ringgårdens direktør Palle Jørgensen er harm over stigninger i de store stigninger i ejendomsskat som rammer beboerne i de tre afdelinger i Lærkehaven i Lystrup
Læs mere på Ekstrabladets netavis

 

 


 

Pangfarver i nyt 0-6 byggeri til
Unge

Jyllands Posten Aarhus
Tirsdag den 5. marts 2013

Ringgården har i samarbejde med Cubo Arkitekter, Moe og Brødsgaard samt C.C. Contractor opført et nyt rustikt og kubeformet betonbyggeri med et vulkanudbrud af der vælter ud af bygningen. Direktør Palle Jørgensen er begejstret!

Læs mere i Jyllandsposten på nettet

 

 


 

Studerende på første klasse

Nyhedsbladet Dansk Energi 
Februar 2013

De unge nyindflyttere i Ringgårdens byggeri på Havnen, er de første danskere, der får erfaringer med at bo i et nul-energi hus.
Store arkitektoniske ambitioner, udfordringer og energieffektivitet er nogle af nøgleordene for huset.

 

 


 

Siloboliger

Boligen - BL Danmarks almene boliger 
Februar 2013

"De bynære havnearealer" i Aarhus rummer nogle helt fantastiske muligheder for nybyggeri med udsigt over vand og by - den chance har Ringgården grebet.  

 

 


 

Bygherre: vi er stolte af vores havnehuse

Jyllands Posten Aarhus
Tirsdag den 29. januar 2013

På trods af den hårde kritik fra JP Aarhus' arkitekter, er Ringgårdens direktør Palle Jørgensen stadig glad og tilfreds med de nye ungdomsboliger.

 

 


 

Nordens bedste boliger ligger i Aarhus nord

BT
Tirsdag den 4. september 2012

De kubiske og klimavenlige boliger i Lærkehaven lll er kåret som Nordens bedste boligkompleks på en konference i Oslo. Begrundelsen er bl.a., at boligerne er arkitektonisk tiltalende og har meget høje miljøambitioner.

Læs mere i BT på nettet

 

 


 

Bæredygtig Beton prisen 2013

Bygge Teknik
Fredag den 22. juni 2012

Fire spændende projekter er udvalgt i konkurrencen om prisen for bæredygtig beton. Projektet, der høster flest stemmer, løber af med prisen ved Bæredygtig Beton Konferencen den 19. marts 2013 på Kunstakademiets Arkitektskole i København. 

 

 


 

Clement Talk3:
Den mentale Berlinmur og klimakrisen

Boligen - BL Danmarks almene boliger 
Lørdag den 16. juni 2012

Direktør Palle Jørgensen fra Ringgaarden er sam- men med bl.a. klimakommissær Connie Hedegaard inviteret til debat på Folkemødet 2012 på Bornholm.

Læs mere i Boligen på nettet 

 

 


 

Nye boliger trækker folk af huse

Aarhus Stiftstidende
Mandag den 23. januar 2012

Ringgården er endelig færdig med første etape af byens mest omfattende boligrenovering. Det trak folk af huse søndag formiddag, hvor Ringgården hold åbent hus. Der var lange køer af gamle og kommende beboere og nysgerrige borgere stod i kø for at komme indenfor. 

 

 


 

Mindre støj fra Ringgaden i Ringgården

Rolig Bolig

Med en gennemgribende renovering af afdeling 1 slår Ringgården flere fluer med et smæk. Boligerne vil frem- stå helt nye, samtidig med at vinduer og ventilation vil reducere støjen fra den massive trafik fra Ringgaden.

Læs mere på Rolig Boligs hjemmeside

 

 


 

At bygge
med øje for fremtiden

Visioner i det industrielle boligbyggeri
1970-2011

CINARK og Kunstakademiets
Arkitektskoles Forlag 2012

Bogen kigger på de udfordringer, som dansk byggeri står overfor i dag, hvor skærpede krav til til energiforbrug møder en fortsat øget grad af industrialisering og effektivisering af byggeprocessen.
Ringgårdens bebyggelse Lærkehaven indgår som en af flere casestudie. vurderes og analyseres med et analyseredskab.
Formålet er at udpege en række problematikker i forhold til udviklingen af fremtidens bæredygtige byggesystemer.  

 

  


 

Energi + arkitektur

Solar City Copenhagens Forlag, 2011

I bogen præsenteres nogle af de bedste eksempler på dansk energiorienteret arkitektur, med fokus på arkitektoniske og energimæssige virkemidler i den integrerede designproces som resulterer i arkitektonisk kvalitet.